Suni Çim Uygulaması

Suni çim, doğal çimin yetiştirilme zorluğu çekilen alanlarda kullanılması amacı ile uygulanan bir zemin ürünüdür. Uygulama alanlarına göre, uygulama yöntemleri farklılık gösterir. Uygulama öncesi zemin, uygulama için hazırlanmalıdır. Kullanılacak ürünün zemin üzerinde daha güzel ve sağlıklı görünmesi için zeminin buna uygun olması gerekmektedir. Landscape ürünlerimizin uygulama alanlarına göre alt yapı detayları aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

Suni Çim Toprağa Uygulanır mı?

Mevcut zemin toprak ve yer yer doğal çimle kaplıysa;

Öncelikle zemin kazınarak üzerindeki ölmüş veya kötü torf’tan ve yumuşak topraktan arındırılması gerekmektedir. 8 ila 10cm arasında sıyrılarak kazınacak toprak zemine, işlem sırasında su eğimi verebilirsek drenaj içinde ayrıca ek bir işlem daha yapmamıza gerek kalmayabilir, alınan toprak yerine 1 nolu (7-15) kırma taş mıcır serilmeli ve iyice sıkıştırma yapılmalıdır, böylece zemin üzerinde oluşacak yaya trafiğinde konfor bozulmayacağı gibi, yağışlı havalarda da alt yapıda oluşacak çamurlaşmanın yüzeye çıkması engellenecektir. Yağmur veya temizlik için kullanılacak su 8 ila 10 cm mıcır dolgusu yapılan alandan akıp gidecektir.

Suni Çim Betona Uygulanır mı?

Mevcut zemin beton, asfalt, mermer, fayans vb ise;

Balkon, teras gibi genellikle beton, fayans veya mermer gibi malzemeler ile kaplı olan alanlarda suni çim uygulaması yapılabilir. Fakat en kritik nokta yüzeyde mevcut eğim şapının olmasıdır. Zeminin yüzeyinde eğim şapı yok ise, suyun giderlere sağlıklı ulaşabilmesi için uygun bir eğim şapı atılır ve suni çim direk üzerine uygulanır.   Bu yüzeyler; Kaba beton, membran, su kontrası vs. olabilir. Eğer yüzey derz aralıkları olan fayans, karo, kilit taşı vb. malzemeler ile kaplı ise, yüzeye uygun bir suni çim seçilmesi önemlidir. Ürün seçiminde daha yüksek iplik yapısına sahip ürünler altta herhangi bir işlem yapılmasa bile derzleri belli etmeyecektir. Derz aralıkları gereğinden fazla ve tadilata muhtaç ise doldurmak için çok ince bir şap atılması gerekebilir.

Bu öneriler ile beraber görsellerde bulunan iki sentetik çimin birbirine yapıştırılması işlemi de önemlidir. Sentetik çimler Pu esaslı yapıştırıcılar ile yapıştırılması gerekmektedir. Yapıştırma işlemine geçmeden önce halının bir birlerine yapıştırılacağı tarafların sırt tarafı çevrilerek yeterli miktarda iki taraftan da traşlanma yapılması gerekir. PU (çift kompenantlı) yapıştırıcı iki halı arasına serilecek olan helmetin bezinin üzerine çok ince olarak dökülecektir. Daha sonra her iki taraftan halıyı ortada bulunan helmetin bezi üzerine eşit miktarda çekilerek yapışması sağlanır. Traşlama işlemi ne kadar temiz ve düzgün yapılmış ise yapıştırma sonrası ekin belirginliği buna göre değişir. Çok iyi eşitlenerek traşlanmış iki halı yapıştırıldıktan sonra hiç ek yeri belli etmez.